Projeler

DMR Telsiz ve Hotspot gerektirmeden Digital QSO Nasıl Yapılır?

Aynı Echolink sistemi gibi ister cep telefonlarınıza veya isterseniz bilgisayarlarınıza indirebileceğiniz DUDE-Star adı verilen basit, kurulum veya hiç ek cihaz, yazılım, hotspot vb. bir şey gerektirmeyen, altta yer alan .apk ve .exe dosyalarını  indirip kurduktan sonra rahatlıkla kullanabileceğiniz programlar sayesinde yapılabiliyor.

Cep telefonları (Android) için Dude_Star_V1.0 programını indirmek için tıklayınız.

Bilgisayarlar için (windows işletim sistemi) kullanılan Dudestar.exe programı için tıklayınız. 

Daha evvelden  DMR ID numarası almamışsanız https://www.radioid.net/ adresine giderek burada kayıt işlemi gerçekleştirmeli ve verdiğiniz e-posta adresine 24-48 saat arası süre ile bir doğrulama mesajı gelmesini beklemelisiniz.

DMR ID nizi aldıktan sonra ise başka bir siteye daha kayıt yaptırılması gerekiyor. Bu sefer de
https://brandmeister.network/

sitesine giderek yeni bir kayıt açılması gerekiyor. Daha evvelden https://www.radioid.net/ sitesi üzerinden almış olduğunuz DMR ID’nizi buraya kayıt yaptırırken ilgili alana girmelisiniz. Daha sonra ise tekrar  https://www.radioid.net/ sitesine dönerek DMR ID numaranızı altta verilen BM Integration (BM Entegrasyonu) bölümünden Brandmeister sunucularına aktarmalısınız.

Son olarak ta Brandmeister sitesinde kaydınızı tamamlayınca mutlaka “Selfcare” menüsünden gelecek olan “Hotspot Security” seçeneğini “On” yaparak hemen altında bulunan  bölümden kendinize özel bir şifre tanımlamanız gerekiyor. Bu şifre bundan sonra dmr bağlantısını sağlayacağınız tüm programlarda size lazım olacaktır.

Kısa bir süre içinde üstteki programların ayarları ile ilgili bir makaleye daha yer vereceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir